Basel in summer

Basel, 8 – 11 iunie, pentru 179 de euro

 8 – 11 iunie 2023

179€ / persoană

Basel, Elveția

Cluj-Napoca Basel

59€ / persoanăVEZI OFERTA

Aparthotel Adagio Access 

Saint Louis Bâle***

238€ / 2 persoaneVezi oferta

Ai nelămuriri?
Citește secțiunea Întrebări frecvente

Ți-a plăcut această idee de vacanță?
Ajută-ne cu un “share” pe Facebook

Vrei să vezi mai mult conținut interesant?Urmărește-ne pe Instagram

Basel este un oraș în partea de nord-vest a Elveției, situat la confluența fluviilor Rhin și Birs. Este al treilea cel mai mare oraș din Elveția, cu o populație de aproximativ 170.000 de locuitori. Basel este cunoscut pentru faptul că este unul dintre cele mai importante centre economice și culturale ale țării. Orașul are o istorie bogată și este plin de monumente istorice și atracții turistice.

Unul dintre cele mai cunoscute puncte de atracție din Basel este Catedrala Münster, care datează din secolul al IX-lea și este un exemplu remarcabil de arhitectură gotică. De asemenea, există numeroase muzee și galerii de artă în oraș, inclusiv Muzeul de Artă din Basel, care găzduiește colecții impresionante de artă modernă și contemporană.

Basel este, de asemenea, un oraș verde, cu numeroase parcuri și grădini publice. Parcul central al orașului, Parcul Stadtgarten, este un loc ideal pentru plimbări relaxante sau pentru picnicuri în aer liber. În plus, Basel are o lungă tradiție în domeniul horticulturii și găzduiește anual o expoziție de flori și grădini numită Baselworld.

Pentru cei interesați de istorie, există numeroase monumente și clădiri istorice de vizitat în Basel. Printre acestea se numără Turnul Roche, un turn de apărare medieval care datează din secolul al XIV-lea, și Biserica Elisabeta, un exemplu remarcabil de arhitectură gotică.

În plus, Basel este cunoscut pentru industria sa farmaceutică, cu companii importante precum Roche și Novartis având sediul aici. Orașul are, de asemenea, o viață de noapte animată, cu o gamă largă de baruri, cluburi și restaurante pentru a alege.

În concluzie, Basel este un oraș cu multe de oferit, de la monumente istorice și atracții turistice la parcuri și grădini publice, la o industrie farmaceutică importantă și o viață de noapte animată. Dacă vă interesează să vizitați acest oraș, vă recomandăm să explorați cât mai mult posibil și să vă bucurați de tot ce are de oferit.

Scroll to Top