bologna

Bologna, 08.06 – 11.06, pentru 196 euro

Bologna este un oraș istoric din nordul Italiei, situat în regiunea Emilia-Romagna. Este renumit pentru arhitectura sa medievală impresionantă, gastronomia delicioasă și atmosfera vibrantă.

Punctul de atracție principal al orașului este centrul său istoric, cu Piazza Maggiore, unul dintre cele mai mari piețe publice din Italia, fiind centrul social și cultural al orașului. Aici se găsesc numeroase clădiri istorice, inclusiv catedrala San Petronio și Palatul Comunal.

Bologna este, de asemenea, faimoasă pentru bucătăria sa, cu preparate precum lasagna bolognese, tagliatelle al ragù și mortadella fiind foarte apreciate. Există numeroase restaurante și piețe alimentare în oraș, unde poți gusta specialitățile locale.

Cei pasionați de artă și cultură se vor bucura de vizita la Pinacoteca Nazionale di Bologna, un muzeu de artă care găzduiește o colecție impresionantă de picturi italiene din secolele XIII-XVIII.

Bologna este, de asemenea, un centru universitar important, cu Universitatea din Bologna fiind cea mai veche universitate din lume, fondată în 1088. Această universitate prestigioasă a atras studenți și cercetători din întreaga lume, contribuind la viața culturală și academică din oraș.

În concluzie, Bologna este un oraș plin de istorie, cultură și gastronomie delicioasă, care merită vizitat. Dacă planifici o călătorie în nordul Italiei, asigură-te că incluzi Bologna în itinerariul tău!

08.06 – 11.06

196€ / persoană

Bologna, Italia

Cluj-Napoca Bologna

68€ / persoană

Hotel Giardinetto Al

Sant’Orsola**

255€ / 2 persoane

Ai nelămuriri?
Citește secțiunea Întrebări frecvente

Ți-a plăcut această idee de vacanță?
Ajută-ne cu un “Like” pe Facebook

Vrei să vezi mai mult conținut interesant?Urmărește-ne pe Instagram

Scroll to Top