alicante

Escapadă de sfărșit de sezon – Alicante

Alicante este un oraș fermecător situat pe coasta de est a Spaniei, în regiunea Valenciană. Acest oraș vibrant și plin de viață este o destinație turistică populară datorită climei sale mediteraneene, plajelor frumoase, istoriei și culturii bogate și bucătăriei delicioase.

Alicante este cunoscut pentru centrul său istoric, numit El Barrio, care este plin de clădiri vechi, piețe pitorești și mici cafenele și restaurante. În plus, cetatea Santa Barbara, situată pe un deal deasupra orașului, oferă o priveliște impresionantă asupra zonei.

Alicante are o mulțime de plaje minunate, cu nisip fin și apă cristalină, cum ar fi Postiguet, San Juan sau Albufereta. Acestea sunt locuri perfecte pentru a petrece o zi la soare și pentru a practica sporturi nautice, cum ar fi surfing-ul sau kitesurfing-ul.

Bucătăria din Alicante este una dintre cele mai bune din Spania, cu o mare varietate de preparate tradiționale, cum ar fi paella, fructe de mare proaspete și băuturi locale, cum ar fi vinul roșu Monastrell sau băutura locală Agua de Valencia.

Alicante este, de asemenea, un punct de plecare excelent pentru a explora alte destinații interesante din apropiere, cum ar fi insula Tabarca, care este o rezervație naturală și o zonă protejată, sau orașul medieval Elche, care este cunoscut pentru palmierii săi impresionanți și pentru misteriosul său grădină etruscă.

În concluzie, Alicante este o destinație turistică ideală pentru cei care caută soare, plajă, cultură și gastronomie, iar acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să o vizitezi.

19.10 – 26.10

324€ / persoană

Alicante, Spania

București Alicante

58€ / persoană

Hotel Albahia***

328€ / 2 persoane

Ai nelămuriri?
Citește secțiunea Întrebări frecvente

Ți-a plăcut această idee de vacanță?
Ajută-ne cu un “Like” pe Facebook

Vrei să vezi mai mult conținut interesant?Urmărește-ne pe Instagram

Scroll to Top