amman

Escapadă în Iordania

În acest articol, voi povesti puțin despre călătoria mea în Amman, capitala Iordaniei. Voi împărtăși experiențele mele de călătorie și voi oferi sfaturi utile pentru cei care doresc să exploreze acest oraș fascinant.

Am ajuns în Amman într-o zi călduroasă și am fost imediat impresionat de arhitectura și cultura locală. Am început explorarea orașului cu o vizită la Citadelă, o fortăreață veche din piatră situată pe un deal în centrul orașului. De aici, am putut să admirăm priveliștea panoramica asupra orașului și a zonei înconjurătoare. Am văzut ruinele templelor antice, palatelor și bisericii, care datează din perioada romană și bizantină.

Citadelă Amman

O altă atracție turistică populară din Amman este Muzeul Național al Iordaniei, care găzduiește o colecție impresionantă de artefacte istorice și arheologice. Am petrecut câteva ore bune vizitând expozițiile și învățând despre istoria și cultura Iordaniei.

The Jordan Museum

O altă experiență interesantă a fost explorarea piețelor tradiționale din centrul orașului. Souq-ul este o altă lume, plină de mirosuri, sunete și culori. Aici puteți găsi totul, de la produse alimentare și bijuterii, până la îmbrăcăminte tradițională și suveniruri.

souq amman

Am petrecut o zi întreagă la Petra, un oraș vechi care se află la câteva ore distanță de Amman. Petra este cunoscută și ca “Orașul de Piatră” și este inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici am văzut templul, teatrul și altarul vechi, toate sculptate în stânca de culoare roșie a muntelui.

petra

O altă atracție turistică populară este Marea Moartă, care se află la aproximativ o oră distanță de Amman. Am petrecut o zi plăcută aici, înotând în apele sărate ale mării și experimentând proprietățile vindecătoare ale noroiului de la malul mării.

dead sea

Nu am putut să părăsesc Amman fără să mă bucur de gastronomia locală. Am gustat mâncăruri tradiționale cum ar fi falafel, hummus, shaorma și kebab. Am fost încântat de savoarea și prospețimea ingredientelor și am apreciat bucătăria sănătoasă și delicioasă a Iordaniei.

jordan food

În general, călătoria mea în Amman a fost o experiență uimitoare și m-a făcut să îndrăgesc cultura și tradițiile Iordaniei. Am descoperit un orașa plin de istorie, arhitectură impresionantă, gastronomie delicioasă și oameni prietenoși și ospitalieri. Dacă doriți să vizitați Amman, vă recomand să vă luați timpul să explorați toate atracțiile și să experimentați cultura și tradițiile locale.

Pentru a vă face călătoria mai plăcută și mai confortabilă, vă recomand să vă rezervați cazarea din timp și să vă planificați itinerarul în avans. De asemenea, asigurați-vă că sunteți pregătiți pentru vremea caldă și uscată din timpul verii și că purtați îmbrăcăminte adecvată.

În concluzie, călătoria mea în Amman a fost o experiență memorabilă și încurajez oricine să viziteze această destinație fascinantă. Am descoperit o cultură bogată și oameni prietenoși, iar peisajele și atracțiile turistice sunt cu adevărat impresionante. Nu ezitați să faceți planuri pentru a vizita acest oraș captivant!

Scroll to Top