istanbul

Istanbul, 8 – 11 iulie, pentru 151 de euro

 8 – 11 iulie 2023

151€ / persoană

Istanbul, Turcia

Iași  Istanbul

76€ / persoanăVEZI OFERTA

Sultanahmet Suites

150€ / 2 persoaneVezi oferta

Ai nelămuriri?
Citește secțiunea Întrebări frecvente

Ți-a plăcut această idee de vacanță?
Ajută-ne cu un “Like” pe Facebook

Vrei să vezi mai mult conținut interesant?Urmărește-ne pe Instagram

Despre Istanbul

Acest oraș este situat la intersecția a două continente, între Europa și Asia, fiind una dintre cele mai vibrante și interesante destinații turistice din lume. În această metropolă care a fost capitala Imperiului Bizantin și apoi a Imperiului Otoman, istoria și cultura se întâlnesc într-un mod spectaculos. Istambulul este unul dintre cele mai vechi orașe din lume și are o istorie care datează de mai bine de 2500 de ani.

Unul dintre cele mai faimoase obiective turistice ale Istanbulului este Hagia Sophia, o clădire impresionantă care a fost biserică ortodoxă, moschee și muzeu. De asemenea, Moscheea Albastră este un alt loc de interes turistic, cu cele șase minarete ale sale și ceramica albastră și albă care o decorează. Piața Taksim este o altă atracție importantă, un loc popular pentru petrecerea timpului liber, cu o varietate de magazine, cafenele și restaurante.

Un alt loc important este Palatul Topkapi, care a fost reședința sultanilor otomani timp de mai multe secole și găzduiește acum o colecție impresionantă de artefacte și bijuterii antice. De asemenea, Bazarul Mare este un loc fascinant pentru cei care doresc să experimenteze cultura și tradițiile locale, cu vânzători care oferă o varietate de produse, de la mirodenii și alimente la obiecte de artizanat și bijuterii.

În plus, Istanbulul are o gamă variată de mâncăruri tradiționale delicioase, cum ar fi kebab-ul și baklava, și o viață de noapte vibrantă, cu cluburi de noapte și baruri care se potrivesc tuturor gusturilor.

În concluzie, Istanbulul este un oraș uimitor, cu o istorie și cultură bogate și o gamă largă de atracții turistice și experiențe unice. Cu oameni ospitalieri și o gamă variată de opțiuni de divertisment, Istanbulul este un loc minunat pentru oricine care dorește să exploreze și să experimenteze noi culturi și tradiții.

Scroll to Top