liverpool

Liverpool, 8 – 11 iunie, pentru 193 de euro

Liverpool este un oraș vibrante și plin de viață, situat în nord-vestul Angliei. Este cunoscut în întreaga lume pentru patrimoniul său cultural și istoric bogat, dar și pentru legăturile sale puternice cu muzica, sportul și arhitectura.

Liverpool este, fără îndoială, cel mai cunoscut pentru conexiunea sa cu cea mai faimoasă trupă de muzică din lume, The Beatles. Orașul este locul de naștere al membrilor formației și există multe locuri în oraș care amintesc de legenda muzicală, inclusiv Muzeul The Beatles și Cavern Club, unde trupa a cântat înainte de a deveni celebră.

Orașul Liverpool este, de asemenea, renumit pentru arhitectura sa impresionantă, în special clădirile sale din stilul Georgian și Victoria. Printre cele mai notabile se numără Catedrala anglicană din Liverpool, care este a cincea cea mai mare catedrală din lume, și clădirea Royal Liver, care a fost construită în 1911 și este una dintre cele mai iconice structuri din oraș.

Pentru iubitorii de fotbal, Liverpool este cunoscut ca fiind gazda unor două echipe importante de fotbal: Liverpool FC și Everton FC. Aceste echipe de fotbal au o bază largă de fani în întreaga lume și stadionul Anfield este unul dintre cele mai cunoscute din lume.

Orașul are, de asemenea, multe alte atracții turistice, cum ar fi Muzeul World Museum Liverpool, care are o colecție impresionantă de artă, știință și istorie, precum și Muzeul Tate Liverpool, care găzduiește o colecție impresionantă de artă modernă și contemporană.

În plus, orașul are multe opțiuni pentru cumpărături și divertisment, cu centrul comercial Liverpool One fiind una dintre cele mai populare destinații de cumpărături. Aici, vizitatorii pot găsi o gamă largă de magazine și restaurante, precum și un cinema și un teren de bowling.

În concluzie, Liverpool este un oraș fascinant, care oferă o varietate de atracții turistice și activități de agrement. Cu istoria sa bogată, arhitectura impresionantă, conexiunea sa cu The Beatles și cele două echipe de fotbal, Liverpool este un loc minunat de vizitat pentru oricine dorește să experimenteze frumusețea și cultura orașului.

 8 – 11 iunie 2023

197€ / persoană

Liverpool, Anglia

Cluj-Napoca Liverpool

97€ / persoanăVEZI OFERTA

Lord Nelson Hotel**

192€ / 2 persoaneVezi oferta

Ai nelămuriri?
Citește secțiunea Întrebări frecvente

Ți-a plăcut această idee de vacanță?
Ajută-ne cu un “Like” pe Facebook

Vrei să vezi mai mult conținut interesant?Urmărește-ne pe Instagram

Scroll to Top