Palermo, 11 – 14 mai, pentru 164 de euro

12 – 18 iunie 2023

164€

Palermo, Italia

București Palermo

61€VEZI OFERTA

Hotel Concordia*

205€ / 2 persoaneVezi oferta

Ai nelămuriri?
Citește secțiunea Întrebări frecvente

Ți-a plăcut această idee de vacanță?
Ajută-ne cu un “like” pe Facebook

Vrei să vezi mai mult conținut interesant?Urmărește-ne pe Instagram

Palermo este capitala regiunii Sicilia, situată pe coasta de nord-vest a insulei. Orașul are o istorie bogată și este cunoscut pentru arhitectura sa barocă și pentru influențele culturale diverse.

Orașul a fost fondat în secolul al VIII-lea î.Hr. de către fenicieni și a fost mai târziu controlat de greci, romani, arabi, normanzi și spanioli. Această istorie diversă se reflectă în arhitectura orașului, cu clădiri care îmbină stiluri și influențe diferite.

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Palermo este Catedrala din Palermo, o catedrală gotică impresionantă construită în secolul al XII-lea. În interiorul catedralei se află mormântul lui Frederic al II-lea, împăratul Sfântului Imperiu Roman și rege al Siciliei în secolul al XIII-lea.

O altă atracție importantă este Palatul Regal din Palermo, o clădire mare și impunătoare construită în secolul al IX-lea de către arabi și mai târziu extinsă de normanzi. Palatul găzduiește o serie de muzee și galerii de artă, inclusiv Muzeul de Artă Islamică și Muzeul Arheologic din Palermo.

În centrul istoric al orașului se află piața Quattro Canti, o intersecție în formă de piață cu clădiri baroce impresionante și statui care reprezintă cele patru sezoane și cele patru regiuni ale Siciliei.

În ceea ce privește gastronomia, Palermo este cunoscut pentru preparatele sale delicioase, care includ pizza siciliană, pasta cu pesto trapanese și caponata (un fel de salată de legume). De asemenea, Palermo are o tradiție lungă în producția de dulciuri și deserturi, cum ar fi cannoli și cassata siciliana.

Palermo este un oraș vibrant și plin de viață, cu o cultură bogată și o istorie fascinantă. Dacă vă aflați în căutarea unei destinații turistice care să ofere atât relaxare, cât și aventură, Palermo ar putea fi alegerea potrivită.

Scroll to Top