paphos

Paphos, 24.09 – 30.09, pentru 250 euro

Paphos este un oraș pitoresc situat în partea de sud-vest a insulei Cipru. Cunoscut pentru plajele sale cu nisip fin, apele cristaline și istoria sa bogată, Paphos este o destinație turistică populară pentru călătorii din întreaga lume.

Cea mai faimoasă atracție turistică din Paphos este situl arheologic al orașului vechi, care a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO din 1980. Aici veți găsi ruinele antice ale unor case și temple romane, inclusiv celebra mozaică a lui Dionysos.

Dacă sunteți în căutarea de plaje frumoase și de activități pe apă, Paphos nu va dezamăgi. Plajele Coral Bay și Vrisoudia Beach sunt printre cele mai populare, oferind nenumărate opțiuni pentru înot, scufundări și sporturi nautice.

Pentru a descoperi peisajul și natura pitorească din jurul Paphos-ului, puteți merge în excursii de trekking sau de ciclism prin Munții Troodos, care sunt la doar o oră de mers cu mașina de oraș. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă bucura de frumusețea naturală a insulei.

O altă atracție populară din Paphos este Castelul Pafos, care datează din secolul al XIII-lea. Acesta este situat pe un deal, oferind o panoramă impresionantă asupra orașului și a Mării Mediterane.

În plus, Paphos este cunoscut pentru gastronomia sa delicioasă, cu restaurante care servesc preparate tradiționale cipriote și fructe de mare proaspete. Puteți savura aceste bucate locale într-un mediu pitoresc, precum portul Paphos sau Piața Agora.

În concluzie, Paphos este o destinație turistică minunată pentru cei care doresc să se bucure de plaje frumoase, istorie și cultură bogată, natură pitorească și gastronomie delicioasă.

24.09 – 30.09

250€ / persoană

Paphos, Cipru

București Paphos

75€ / persoană

Crystallo Apartments

349€ / 2 persoane

Ai nelămuriri?
Citește secțiunea Întrebări frecvente

Ți-a plăcut această idee de vacanță?
Ajută-ne cu un “Like” pe Facebook

Vrei să vezi mai mult conținut interesant?Urmărește-ne pe Instagram

Scroll to Top