perugia

Perugia, 25 – 28 mai, pentru 155 de euro

 25 – 28 mai 2023

155€ / persoană

Perugia, Italia

București Perugia

53€ / persoanăVEZI OFERTA

Hotel Bonazzi***

204€ / 2 persoaneVezi oferta

Ai nelămuriri?
Citește secțiunea Întrebări frecvente

Ți-a plăcut această idee de vacanță?
Ajută-ne cu un “Like” pe Facebook

Vrei să vezi mai mult conținut interesant?Urmărește-ne pe Instagram

Despre perugia

Perugia este cunoscută pentru arhitectura sa magnifică, cu clădiri de piatră care datează din secolul al XIV-lea, piețe vibrante și o mulțime de biserici și muzee. Printre cele mai impresionante atracții din oraș se numără Catedrala San Lorenzo, o capodoperă a arhitecturii gotice cu o fațadă decorată cu basoreliefuri și fresce.

O altă atracție importantă este Palatul Priorilor, un palat renascentist, care a găzduit în trecut guvernul orașului. Acesta adăpostește acum o galerie de artă cu lucrări ale artiștilor umbrieni și italieni, precum Perugino, Piero della Francesca și Raffaello.

Perugia este, de asemenea, faimoasă pentru festivalul său de ciocolată, Eurochocolate, care are loc în luna octombrie și atrage turiști din întreaga lume. Evenimentul oferă oportunitatea de a degusta cele mai delicioase specialități de ciocolată, precum și de a lua parte la ateliere și demonstrații culinare.

În plus, Perugia este un oraș universitar important, ceea ce îi conferă o atmosferă tinerescă și vibrantă. Universitatea din Perugia este una dintre cele mai vechi universități din Italia, fiind fondată în anul 1308. Aceasta oferă o varietate de programe academice în domenii precum inginerie, științe umaniste și științe sociale.

În ceea ce privește gastronomia, Perugia oferă o mulțime de specialități locale, cum ar fi porchetta (carne de porc cu legume), trufele și bruschetta cu ulei de măsline și usturoi. O altă specialitate locală este umbricelli, un tip de paste făcute în casă, servite cu sos de ragu sau cu ciuperci.

În concluzie, Perugia este o destinație ideală pentru cei care doresc să se bucure de o experiență autentică în Italia, într-un oraș istoric și cultural bogat, cu o ofertă bogată de atracții turistice, evenimente culturale și gastronomie locală delicioasă.

Scroll to Top