Napoli, 8 – 12 iunie, pentru 266 de euro

 8 – 15 iunie 2023

265€ 

Napoli, Italia

București Napoli

66€VEZI OFERTA

Garibaldi Room

400€ / 2 persoaneVezi oferta

Ai nelămuriri?
Citește secțiunea Întrebări frecvente

Ți-a plăcut această idee de vacanță?
Ajută-ne cu un “like” pe Facebook

Vrei să vezi mai mult conținut interesant?Urmărește-ne pe Instagram

Napoli este un oraș frumos situat pe coasta de sud-vest a Italiei, la poalele Vezuviului. Este capitala regiunii Campania și a treia cea mai mare metropolă a Italiei, după Roma și Milano.

Orașul are o istorie bogată, fiind fondat în secolul al VIII-lea î.Hr. de către greci. Mai târziu, a fost capitala Regatului Neapolelui și a jucat un rol important în dezvoltarea culturii și economiei italiene. Astăzi, orașul este cunoscut pentru clădirile sale istorice, muzeele de artă, mâncarea delicioasă și viața de noapte animată.

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Napoli este Castelul dell’Ovo, situat pe o insulă în Golful Napoli. Acesta a fost construit în secolul al XII-lea și oferă o vedere impresionantă asupra orașului. În apropiere se află și Castelul Nuovo, o fortăreață medievală care a fost construită în secolul al XIII-lea.

O altă atracție importantă din Napoli este Catedrala din Napoli (Duomo), un exemplu impresionant de arhitectură gotică și barocă. În interiorul catedralei se află Capela lui San Gennaro, unde se păstrează relicvele sfântului patron al orașului.

Pentru pasionații de artă, Galeria Nationala din Capodimonte este o oprire obligatorie. Aceasta găzduiește o colecție impresionantă de picturi, sculpturi și alte obiecte de artă, inclusiv lucrări de Michelangelo, Botticelli și Raffaello.

În ceea ce privește mâncarea, Napoli este considerată de mulți drept capitala mondială a pizzei. Pizza napoletană este preparată cu ingrediente proaspete și de calitate și coaptă în cuptorul cu lemne, iar gustul este absolut delicios. Mai mult decât atât, Napoli este faimoasă și pentru preparatele sale tradiționale de paste, cum ar fi spaghetti alla puttanesca și spaghetti alle vongole.

Napoli este un oraș vibrant și plin de viață, iar o plimbare prin străzile sale aglomerate poate fi o experiență fascinantă. De asemenea, dacă ești interesat de cultura italiană autentică, Napoli este locul ideal pentru a-ți petrece câteva zile și pentru a explora toate comorile sale istorice și culturale.

Scroll to Top