Zadar

Zadar, 17 – 24 iulie, pentru 314 de euro

 17 – 24 iulie 2023

314€ / persoană

Nisa, Franța

București Zadar

81€ / persoană

Joy

465€ / 2 persoane

Ai nelămuriri?
Citește secțiunea Întrebări frecvente

Ți-a plăcut această idee de vacanță?
Ajută-ne cu un “Like” pe Facebook

Vrei să vezi mai mult conținut interesant?Urmărește-ne pe Instagram

Despre Zadar

Zadar este un oraș portuar situat pe coasta dalmată a Croatiei, în apropierea Mării Adriatice. Este un oraș vechi cu o istorie bogată și fascinantă, iar unele dintre cele mai importante puncte de interes turistic sunt legate de aceasta istorie.

Una dintre cele mai remarcabile atractii din Zadar este Forumul Roman, o zonă mare și bine conservată care a fost centrul orașului în timpul epocii romane. Aici pot fi vizitate ruinele unor temple antice, băi publice și alte structuri istorice care datează din perioada romană.

Alt punct de atractie important din Zadar este Catedrala Sf. Anastasia, care se află în centrul orașului. Aceasta catedrală impresionantă a fost construită în stil gotic la sfârșitul secolului al XIII-lea și găzduiește unele dintre cele mai importante opere de artă religioasă din zonă.

Un alt punct de atractie în Zadar este Zidul de apărare al orașului, care a fost construit inițial în secolul al XVI-lea și care a fost extins în timpul secolului al XVII-lea. Zidul de apărare a fost proiectat pentru a proteja orașul împotriva atacurilor venețiene și otomane, și poate fi văzut încă astăzi în multe zone din centrul istoric al orașului.

Zadar este, de asemenea, faimos pentru Marele Orga din Zadar, o structură unică care transformă undele marine în sunete muzicale. Această atractie unică a fost construită în 2005 și se află la marginea mării, în apropierea zidului de apărare.

În plus, Zadar este cunoscut pentru Muzeul Arheologic, care conține numeroase artefacte din diferite perioade ale istoriei orașului. Muzeul este situat într-un palat baroc impresionant, și este o atractie populară pentru turiștii care vizitează orașul.

În concluzie, Zadar este un oraș fascinant cu o istorie bogată și cu multe atractii turistice importante. De la Forumul Roman și Catedrala Sf. Anastasia, la Zidul de apărare și Marele Orga din Zadar, orașul oferă o varietate largă de atractii pentru vizitatori.

Scroll to Top